2011-07-18 10:38:35• hírek • Szatmár.ro

Különleges szaporulat

Rendkívüli teremtmények érkezését ünneplik a Nyíregyházi Állatpark akvárium-terrárium részlegének dolgozói.  Idén rakott ugyanis  először tojást a több éve itt élő fekete kajmán (Melanosuchus niger) pár. A 6 termékeny tojásból jelenleg 2 apróság  kelt ki.

A fekete kajmánok az aligátorfélék családjának legtermetesebb tagjai, akár a 4,5 m hosszúságot is meghaladhatják. Méretük miatt az emberre is potenciálisan veszélyesek lehetnek. Dél-Amerikából több ismert eset került napvilágra, ahol ezek az ősvilági hüllők embereket ejtettek zsákmányul.

A  CITES I kategóriájába tartozó fajt bőréért vadászták, mely majdnem a kipusztulásához vezetett. Napjainkban is komoly veszélyt jelent rá élőhelyeinek pusztítása.

A nemrég született kajmánbébik 93 nap alatt fejlődtek ki a tojásban. A tojásokat egy speciális keltetőben 29 C°-on 90% páratartalom mellett keltették a gondozók. Mivel a krokodilféléknél a keltetés alatti hőmérséklet határozza meg az utódok nemét ezért feltételezhető, hogy mindkét bébi fiú lesz.


Kajmánbébik születtek a Sóstó Zoo-ban
Kajmánbébik születtek a Sóstó Zoo-ban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: